lauantai 12. lokakuuta 2013

Lohitukka

Syksy on tullut, yöks. Tassujani kylmää ja pylly kastuu jos kyykkään märkien lehtien ja nurmikon päälle. Siksi tein tässä yksi päivä pötkön terassille, tekeehän Suikerokin välillä sisälle. Siitä tuli hirveä huuto, mjaaah... Minulla on muutenkin ollut tässä pahat päivät, naiskoiran vaivoja. Olin vähän äkäinen ja tuli pari kertaa muristua mammalle kun se nosti minua pois sohvatyynyltä...kaduttaa vähän, mutta muriseehan Suikerokin alvariinsa ja sille vaan naureskellaan. Minulle tuli hirveä huuto siitäkin...

Mutta yksi sunnuntai mamma suuttui Saimille tosissaan. Saimi, miten sen sunnuntain tapahtumat menivät? Saimi vastaa:" No kun minut päästettiin takapihalle ja mamma oli haravoimassa ja sillä oli portti auki. Niin sitten se naapurin tipsu oli lenkillä ja minä päätin mennä sinne kertomaan että meidän pihaan ei saa tulla vaikka portti on auki." Mjaahah, ja siitähän tuli aika kova meteli? Saimi: "Joo, minä haukuin ja mamma juoksi perästä ja yritti saada minua rauhoittumaan. Mutta sitten näin yhden toisen oudon koiran ja juoksin sen luokse ja kerroin ettei se eikä se tipsu saa tulla meidän pihalle." Ja mamma juoksi perässäsi?  Saimi: "Niin ja se alkoi jo vähän kai suuttua minuun...." Niin Suikero, sinähän menit autotielle?  Saimi: "Se oli vahinkoa ja sitten minä juoksin äkkiä takaisin omalle pihalle!" Vai niin. Kun mamma tuli sisälle se oli aika vihainen ja meni kirjoittamaan tämän:
Saimi on munapää ja lohitukka t:mamma

Kerropa vielä Saimi mitä tuo lohitukka tarkoittaa? Saimi vastaa: "No kun ihmiset kokkasi taannoin kalaa ja niiltä putosi matolle sitä rasvaa. Niin minä huomasin sen ja ajattelin että siitä tulee kamala sotku ja koitin pyyhkiä sitä kierimällä sen päällä. Sitten sitä lohen haisua jäi minun niskaan ja turkki meni jotenkin pörhölleen. Sitten viikkoa myöhemmin ne kokkasi sitä kalaa uudelleen ja taas sama juttu, sotkivat maton. Pakkohan minun oli siivota se jälleen ja ajattelin ettei se enää siinä niskassa haittaa. Niin sitten ne alkoi kutsua minua lohitukaksi."
 
Hohhoijaa, vai lohitukka. Minä olen lopen uupunut koska yöuneni ovat menetetyt. Toissailtana menin kaikessa rauhassa nukkumaan tyynylle omalle paikalleni kun mamma pudotti minun päähän luun. Pelästyin ja järkytyin ihan kamalasti. Aloin mököttää ja seisoin pää patteriin päin paikallani kunnes sain matkustuslaatikon missä pystyin nukkumaan ilman vaaraa päähän putoavista esineistä. Saimikin oli mennyt jo nukkumaan ja sille oli laitettu filtti päälle että on pimeää. Mutta se kiinnostui niin paljon kaikesta hälystä että se alkoi kurkkia filtin alta ja hyppäsi pois aitauksestaan. Lopulta ihmiset joutui laittamaan pyykkipojilla sen filtin aitaukseen kiinni että se suostui pysymään siellä. Kamalaa hälinää. Nukuttaa. Ja nälättää, onkohan sitä lohta vielä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti